Jesenné fotografovanie v exteriéri.

V piatok 19.10.2018 sa členovia fotoklubu vybrali učiť sa fotografovať exteriér na Muránsku planinu. Požičali sme si mikrobus, ktorý obetavo odšoféroval Dušan.

Ubytovali sme sa  v jedinom voľnom hoteli Hunter.

 

Hneď po príchode a vybalení sme išli fotografovať jesenný potôčik. Bol nádherný. Zapadaný jesenným lístím. Každý si skúšal fotografovať potok podľa  svojich predstáv a aj podľa svojej techniky.

Niekto fotil celky, niekto detaily a niekto dlhé časy.

Večer sme si vymenili skúsenosti z fotografovania a naplánovali ďalší deň.

V sobotu sme zamierili na Veľkú lúku, kde sa voľne pasú kone. Je to Muránsky Norik, ktorý sa nachádza len na Muránskej planine . Cesta, ktorá tam viedla, mala veľké prevýšenie a dala starším členom riadne zabrať.  Počasie bolo pekné, kone poslušné a tak sme sa mohli venovať fotografovaniu. Fotografovali sme kone z rôznych uhlov.

 

Naše ďalšie kroky smerovali  na Muránsky hrad. Tu sme sa venovali fotografovaniu krásnych scenérií starých hradných múrov obsypaných spadnutím lístím ale aj panorámam  jesenné okolia hradu. Pri peknom slnečnom počasí a nádhernej jesennej prírode nám kazil radosť len opar, ktorý sa vznášal nad krajinou.

Plánované bolo ešte fotografovanie sysľov. Žiaľ, už boli uložení na zimný spánok.

Aspoň sme nakŕmili oslov.

 

Nedeľa bola dňom odchodu domov. Po ceste späť sme sa ešte zastavili odfotografovať  technické pamiatky  Telgársku slučku a Chmarošský viadukt.

Fotografie: Vladimír Chrenko, Karol Križan, Lenka Adamčíková Kostolanská.